Верифицирано

Кај сте виделе педер либерал да има какви било морални вредности

13:45 Aug 20 2019 Скопје

Опис
На ден 20.08.2019-та година, во 13:45 часот е нотиран говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавено како коментар од твитер профилот @Сеирџијата. Коментарот е поставен под видео клип со наслов дека „Боки 13 и неговиот татко нападнале свештеник пред 2 години“. Во реакцијата @Сеирџијата прашува „Кај сте виделе пeдер либерал да има било какви морални вредности? За нив и СДСМ не постојат никакви свети вредности само неморал, пљачка, рекет, тепачки, уцени и се што е декадентно.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0