Верифицирано

"Ова предавничко копиле треба под хитно на кол да го наденат"

16:42 Aug 25 2019 Скопје

Опис
На ден 25.08.2019 година (Недела) забележан е говор на омраза поради политичка припадност и говор на омраза поради пол и род на објава на Фејсбук профилот на порталот "Инфомакс.мк" (infomax.mk). Говорот на омраза поради политичка припадност и поради пол и род е забележан во коментарите оставени под објавена статија од истоимениот портал со наслов: "ТВИТ НА ДЕНОТ: Кога ќе се извииниш ти за ерга омнес, за бpишeњe „македонски“, за…?". Коментарите под објавата се оставени од страна на: Ivanka Boskovska ("ОВА КОПИЛЕ НА ЏАВОЛОТ ВЕЌЕ Е СО ЕДНАТА НОГА ВО ПЕКОЛОТ .... ЖИВ ГОРИ И ЌЕ ГОРИ ВЕЧНО"); Јован Цветковски ("Кога ќе ја испушти неговата безвредна ,предавничка и кучешка душа на ОРТОМА!"); Tina Gorgioski ("никиликис,тебе цела МАКЕДОНСКА НАЦИЈА ќе те тужи и ќе ти суди!!!ако сакаш тоа да го избегниш, време ти е да бегаш!!!земија и таа ќерка ти ороспијаната за евра продадена на македонската нација!"); Venera Makedonska ("KRV MU PREDAVNIČKA, A ŠTO OTVORI ŽIVA RANA NA MAKEDONCITE, KE BARA IZVINUVANJA I NA SMRTNA POSTELA"); Branko Vitanov ("Za tebe dzelat po kratka postapka"); Pance Ristov ("Ovova kopile predavnicko treba pod hitno na kol da go nadenat makedonskiot narot"); Slavestefanov Sterjovski ("ПЕПЕЛ ДА СЕ СТОРАТ СИТЕ ПРЕДАВНИЦИ"); Zaklina Serafimovska Makedonska ("УААААА ПРЕДАВНИК,,,,").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0