Верифицирано

"АЛБАНЦИТЕ СЕ МЕШАНО ДИВО АРАБСКО ПЛЕМЕ"

10:55 Jul 31 2019 Скопје

Опис
На ден 31.07.2019 година (Среда) забележан е говор на омраза поради етничка припадност на Фејсбук фан страната на интернет порталот "Инфомакс.мк" ("infomax.mk") и истиот е застапен во коментарите оставени под објавената статија од страна на интернет порталот. Коментарите со говор на омраза поради етничка припадност гласат: Daniel Cvetkoski Makedonia ("ALBANCITE SE MESHANO DIVO ARABSKO PLEME"); Дневна доза Политички Циркус ("Племе"); Vinko Kostoski ("Siptar glup haha"); Bar Celonna ("Pleme...").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0