Верифицирано

"Шиптарска држава"

10:29 Jul 30 2019 Скопје

Опис
На ден 30.07.2019 (Вторник) забележана е Фејсбук објава со говор на омраза поради етничка припадност и говор на омраза поради политичка припадност. Говорот на омраза по овие основи е забележан во коментари оставени во Фејсбук групата "Македонија е Се Што Имаме Друга Татковина Ние Немаме.". Коментарите со говор на омраза се оставени од страна на: Sofi Sofia ("Grom da gi ubie prokleti da SE kriminalci teroristi gadni"); Tome Tomce ("Kakva sota siptarska ima so ilinden"); Petre Teov ("Шиптарски држава"); Борче Митев ("Samo so puska odenje tam drugo care nema"); Eke Boeva ("Šota da ve operit").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0