Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност

14:50 Jul 29 2019 Скопје

Опис
На ден 29.07 (Понеделник) 2019година, порталот за известување вести на фејсбук ''infomax'' објави :
'' АРТАН ГРУБИ ЈА ПРЕКИНА СЕДНИЦАТА : Расправата за законот за попис одложена ''
При таа објава истиот ден е напишан коментар со говор на омраза поради етничка припадност.
Коментарот гласи
'' Nema poterba od Popis oti se vo Makedonija se MAKEDONCI...sto ke popisuvaat grst torbesi samo toa ima drugoto e albansko po jazik samo inaku ke se popisat makedonci GARANT ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0