Верифицирано

"Педерите се малку и малубројни за среќа"

10:51 Jul 3 2019 Скопје

Опис
На ден 03.07.2019 година (Среда) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на Фејсбук објава од страна на Љупчо Палевски. Објавата гласи: "Во држава во која 1/3 од население е гладно, 1/3 работоспособно е во странство, ПЕДЕРАНАВА од прајдов му доаѓаат нешто као ВЕВЧАНСКИОН фестивал на маски и заебанција, тажно, бедно, проста и лоша копија на луѓе не ве бива ни за педери, ајттт #ТРЕТА".Во еден од оставените коментари под објвата се забележува говор на омраза по ист основ и истиот коментар е оставен од страна на Марика Царева ("Drugata parada na roditeli i deca e bitna. Koloni od narod. Pederite se jadni i malubrojni za sreka").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0