Верифицирано

Умоболни ви фали нешто во главата

13:33 Jul 1 2019 Скопје

Умоболни ви фали нешто во главата
Опис
На 01.07.2019 година на фејсбук страната на Хелсиншки комитет во пораки беше испратена порака од страна на Mujo Elezovic која содржи говор на омраза и прикажување на лицата со различна сексуална ориентација и активистите за човекови права кој ја подржаа Парадата како умоболни.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Јавен настан: Друго

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0