Верифицирано

Ништо не изградивте, само педери, лезбејки и курви вработивте

04:06 Jun 9 2019 Скопје

Опис
На ден 09.06.2019-та година, во 04:06 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавен на твитер профилот @Mandza123. Авторот споделувајќи пост кој се однесува на вложувањата во патната инфраструктура, од твитер профилот на премиерот Зоран Заев, му се обраќа со зборовите „Жими куров сте изградиле нешто, само пластеници за марихуана изградивте, и вработивте се’ ќоро и сакато, педери и лезбејки и сите курви ги вработивте, ти ебам будалиот.“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0