Верифицирано

Дали Боби Христов имаше емисија за влечењето вработени да гледаат настранети на геј парада?

22:29 May 31 2019 Скопје

Опис
На ден 31.05.2019-та година, во 22:29 часот е нотиран говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавено од твитер профилот на пратеникот на ВМРО ДПМНЕ Димитар Стевананџија @stevanangija. Ставот на пратеникот е поврзан со лажното соопштение на АД ТЕЦ Неготино во кое се организира превоз за вработените во компанијата за присуство на Парадата на гордоста. Стевананџија прозивајќи го новинарот на Телма, Боби Христов прашува „Немав можност да видам дали @bobihrist имаше емисија за овие што со државни средства ќе ги влечкале вработените како стока да гледаат настранети луѓе на геј парада“, пропратено со хаштагот лицемери.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0