Верифицирано

Говор на омраза при славење на победата на РК Вардар на градскиот плоштад во Скопје

02:47 Jun 3 2019 Плоштад

Опис
Скандирања и извикувања на песни кои содржуваат говор на омраза на друг народ од друга етничка припадност коишто се составен дел на државата и немаат нанесено никакво злона оваа земја како општество и како народ. Дел скандирењето гласи; "нека разберат клетите шиптари". Народот нс кој се алудира немаат нанесено никаква штета на прославата, на навивачите или на победничкиот клуб, напротив го подржуваа и ја посакуваа победата можеби и повеќе од толпата насобрана на градскиот плоштад од која што беа навредени.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Пријавивте ли во полиција?: не

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0