Верифицирано

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет

20:52 May 27 2019 Скопје

Опис
На ден 16.05 ( Четврток) 2019 година, порталот за известување вести Press24.mk на фејсбук известуваше за одржување на Геј парада во Скопје на 29ти јуни.
При таа објава се напишани коментари со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет. Во коментарите со говор на омраза се употребуваат зборовите '' педери'' '' изопачани'' .
Коментарите точно гласаат :
1. '' Mora da pokaze vladata deka sme spremni za EU a samo so pedercecenje ke pokaze so drugo nema sto more mrs u picku mater''
2.
Beti Betuska : ''Bi sakala da se formira zaednica na prirodno seksualno orientirani luge koja vejke stana zagrozen vid pokraj site izopaceni nezdravi umno bolni .. .. ''
3. Boris Hadzispirkoski: '' Pederite i lezbejkite dojdoja na vlas i baras posle drzava ova odi na ambis nisto povejke nemozam da kazam samo edino spas od ova ludilo da se vrati Hitler ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0