Верифицирано

"Плачете за нож во ребра к*рви продадени.Смрт за вас к*рви машки"-Говор на омраза поради политичка припадност и сексуална ориентација и родов идентитет

00:43 May 22 2019 Скопје

Опис
На ден 22.05.2019 година (Среда), забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет како и говор на омраза поради политичка припадност на објавена готографија на Фејсбук од страна на новинарот Миленко Неделковски. Објавената фотографија е од премиерот Зоран Заев и министерот за надворешни работи Никола Димитров и над истата новинарот има напишано:"Подготовки за парадата.". Коментарите каде што е забележан говорот на омраза се оставени од страна на: Zvonko Stojanov ("I pederi i predavnici (gnasi)"); Наце Митев ("https://youtu.be/kO8wuHzczQ8")-Линкот е исечок од Србскиот филм "Парада" во кој се пее/навива "уби,уби, уби педера"; Meri Astalkoska ("Vo usta da vi gi ebam kerkite na dvajcata. Place te za nozot vo rebra kurvi prodadeni.Smrt za vas kurvi maski").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0