Верифицирано

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет

11:21 May 22 2019 Скопје

Опис
На ден 20.05.(Понеделник) на прес конференција беше најавено оддржување на Првата Парада на гордоста во Скопје на 29ти јуни.
Сител телевизија како медиум за известување вести ја превзема оваа вест и ја објави на социјален медиум - фејсбук.
При таа објава се напишани повеќе коментари со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет како и за тие кои го поддржуваат тој настан.
Коментарите гласат :
'' Na sto ste gordi bre gnasi poremeten. deka se dupite vo vasite pederski gazovi? Za vas samo vo nekoj logor kako sto bese Ausvic '' - Zoran Grozdanovski

'' Ako ste takvi kakvi sto ste(boze sacuvaj) bidete i, vase pravo no ne organizirajte takvi paradi i gluposti za da ni gi truete decata,zarem na vas treba da vi se obrati vnimanie ??? '' - Goran Gjorgjiev

'' Poarno da organizirate goveda da setat niz gradot nego ova bagra i stoka'' - Mirfan Azemina Vejsilovic

'' ke se vozdrzam od bilo kakov komentar za ovie modificirani, izopaceni, izvrteni i defect luge koi ziveat vo teska zabluda se nadevam iskreno e se svestat i ke povikaat kon BOGA za proska i da gi isceli od toa NEPRIRODNO i macno ziveenje vo zabluda t.e '' gordost''. Za zal........ poz. '' - Vencislav Proev
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0