Верифицирано

Пендаровски ќе заигра и шота, крв му ебам шиптарска

01:09 May 12 2019 Скопје

Опис
На ден 12.05.2019-та година, во 01:09 часот, регистриран е говор на омраза во одговорите на анкетата, на пратеникот на ВМРО ДПМНЕ Димитар Стевананџија, публикувана на твитер. Тој со подбив прашува „Дали на инаугурацијата Стево ќе биде облечен во шалвари и кече?“ на што има коментари „И шота ќе заигра, крв му ебам шиптарска“ и дека тоа е „шиптарски симбол“.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN -1