Верифицирано

Невладини финансирани од американци, водени од шиптари

05:03 May 13 2019 Скопје

Опис
На ден 13.05.2019-та, во 05:03 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна етничка припадност, објавено од твитер профилот @Igor_rujo. Тој ја коментира веста дека поранешниот претседател Ѓорѓе Иванов, на официјалниот сајт се уште се води како актуелен претседател на државата со зборовите: „Хорхе ја узурпирал функцијата претседател. Тажни невладини финансирани од американци водени од шиптари“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN -1