Верифицирано

Говор на омраза поради пол и род и политичка припадност

15:45 Apr 30 2019 Скопје

Опис
На ден 29.04(Понеделник)2019 година, новинарот Миленко Неделковски на својот фејсбук профил пишува објава со говор на омраза спрема актуелната власт и претставници на странски држави. Објава точно гласи:
''А бе не сте си вие криви! Такви сте: лажови, преваранти, предавници, гниди...
Туку тие што гласаат за вас?! Тие кои имбецили се? Тие новинарите и професорите што ве поддржуваат кои проститутки се?! Тие генералите што стаорци се? Тие партиските пушачи што говеда се?
Датум за преговори, а?
Па замолете го Макрон, намести му ја баба ти. Или Анѓушев нека ја понуди баба му за сексуално задовољство. Или Димитров нека го понуди дечко си.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0