Верифицирано

"СМРТ ЗА ШИПЦИ"-Графит на зграда.

23:32 Apr 29 2019 Скопје

"СМРТ ЗА ШИПЦИ"-Графит на зграда. "СМРТ ЗА ШИПЦИ"-Графит на зграда.
Опис
На ден 29.04.2019 (Понеделник) забележан е графит/натпис на фасада на зграда кај автобуската станица Симпо на Бул.Партизански Одреди,Карпош. На графитот /натписот што е забележан е воочен говор нза омраза поради етничка припадност и истиот гласи:"СМРТ ЗА ШИПЦИ".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Јавен простор: Графит

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0