Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност

21:43 Apr 29 2019 Скопје

Опис
На ден 28.04(Недела)2019 година, новинарот Миленко Неделковски на неговиот фејсбук профил пишува објава со говор на омраза поради етничка припадност, спрема политичари од албанските политички партии во врска со празникот Велигден. Објавата точно гласи : '' Чекав цел ден, и НЕ ДОЧЕКАВ!
Ниту еден муслиман (со исклучок на Амдуш од Гостивар) на ниту еден православен, а камо ли на сите православни верници во Македонија, НЕ ИМ ГИ ЧЕСТИТА НАЈГОЛЕМИОТ ПРАЗНИК!!!!!!!!!
Таљат, Аљи, Сеља или било кој друг шипо не отиде денеска или синојка во црква како што нашите одат кај нив во џамија на нивните празници.
Тоа е соживотот, тоа е реалноста. Тоа е фашизоидно племе што не признава друга религија, народ, обичаи...
Тоа е фактичката ситуација, сето друго е "свирање курцу за мале паре".
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN -2