Верифицирано

Секој педер е непријател на вистината, правдата и убавината

01:29 Apr 18 2019 Скопје

Опис
На ден 18.04.2019-та, во 01:29 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, , објавено од твитер профилот @CaptainNixter. Во постот авторот пишува дека „Секој педер, обичен или необичен е непријател на вистината, правдата и убавината“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN -1