Верифицирано

Говор на омраза поради пол , род, и етничка припадност

19:08 Apr 14 2019 Скопје

Опис
На ден 14.04 (Недела) 2019 година, порталот NOVATV.MK објавува вест за смрт на Мира Марковиќ, сопругата на Слободан Милошевиќ.
Истиот ден на фејсбук при објавата се напишани два коментари со говор на омраза. Првиот коментар е :
'' не се вели почина, туку цркна '
'' Crkna onoj šiptarot pred nekoj den''
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0