Верифицирано

Инклузивност – во превод настега фемињарки, шиптарана и педери“

07:16 Apr 5 2019 Скопје

Опис
На ден 05.04.2019-та, во 07:16 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет/ етничка припадност, објавено од твитер профилот @CaptainNixter. Авторот споделувајќи објава на претседателскиот кандидат на ВМРО ДПМНЕ за претстојните избори, Гордана Силјановска – Давкова, вели дека нејзината инклузивност во превод се однесува на „педери, фемињарки, шиптарана и педофили.“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0