Верифицирано

"НИТУ БАБА СОРОС, НИТУ СТЕВО СТОКАТА, НИТУ ШИПО ШИПТАРСКИ, БОЈКОТ !"-Говор на омраза поради политичка и етничка припадност.

17:22 Apr 5 2019 Скопје

Опис
На ден 05.04.2019 (Петок) забележан е говор на омраза поради политичка и поради етничка припадност на Фејсбук објава во групата "Националистичка Македонија",која гласи:"НИТУ БАБА СОРОС, НИТУ СТЕВО СТОКАТА, НИТУ ШИПО ШИПТАРСКИ, БОЈКОТ !НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕМЕ ! БЕВМЕ ЗА ФИЛИП, ЈА ПОКАЖАВМЕ СИЛАТА ЗА ФИЛИП ДА БИДЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ КОЈ ЌЕ ГО ПОНИЖИ И КАЗНИ ЗАЕВ, НО АКО ГЛАСАМЕ ЗА БРОЈ 1, 2 ИЛИ 3 РАЧУНАЈТЕ ДЕКА ЌЕ БИДИМЕ ЛЕГАЛИЗИРАНИ ПОД ТОА НОВО ИМЕ И СЕ ЌЕ СЕ ПОТПИШЕ ! СЕ БУКВАЛНО СЕ, ЛЕГАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР, ДВОЈАЗИЧНОСТА, МЕНУВАЊЕ И ВАДЕЊЕ НА СИТЕ НАШИ СПОМЕНИЦИ И ХЕРОИ КОИ ГОРЕЛЕ И ГИНЕЛЕ ЗА ОВАА ЗЕМЈА ДА БИДЕ САМОСТОЈНА И СУВЕРЕНА !БОЈКОТ !".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0