Верифицирано

"Од тука почнува масовната шиптаризација на Македонија..."-Говор на омраза поради етничка припадност.

15:13 Apr 3 2019 Скопје

Опис
На ден 03.04.2019 (Среда) забележан е говор на омраза поради етничка припадност во Фејсбук групата "Националистичка Македонија". Во групата е објавена статија од веб порталот Лидер (lider.com.mk),која гласи "Заев:Македонија ќе почне да увезува работна сила". Објавата од страна на "Националистичка Македонија" каде се забележува говор на омраза гласи:"Од тука почнува масовната шиптаризација на Македонија...".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0