Верифицирано

"Комплетна шиптаризација."Говор на омраза поради етничка и политичка припадност на Фејсбук статус на Миленко Неделковски.

14:59 Apr 2 2019 Скопје

Опис
На ден 02.04.2019 (Вторник) забележан е Фејсбук статус со говор на омраза поради етничка припадност и поради политичка припадност.Статусот е напишан од страна на новинарот Миленко Неделковски и гласи:"Претседателот никој не го ебава.Државниот преврат трае 2 години. Војската и генералите што као треба да ја бранат државата си траат 2 години.Хорхе си трае и бега од своите уставни и законски обврски.На сцена е арачиновски пристап во водењето на државата.Ни закон, ни устав, ни народна воља...Комплетна шиптаризација.#ПретседателКукавица". Во коментарите под објавата исто така се забележува говор на омраза по истите основи и тоа од страна на:Tode Gelov ("Sto go pustivte ovoj siptar isteratigo od makedonija ovoj pukase na nasata vojska i na makedoncite a moze i na srbite"),Bas Book ("ovoj jaffa ZATVOR GO CEKA ZA TERORIZMO PO VLADA VLEZ! OVOJ NE E LEGITIMIT ZA GLAVEN MESTO VO VLADA DA SIRE MORBILI, POLN E SO SEKAKVA TEPACKA SO TALALBANCI KRIMINALI FAMILIJA SHITARSKA MAFIJA!"), Милчо Ристоски ("Кажа целосна вистина: „Комплетна ШДШМ-овска шиптаризација.“").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0