Верифицирано

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет

21:24 Mar 8 2019 Скопје

Опис
На ден 08.03 ( Петок) 2019 година, GRID.mk на социјален медиум фејсбук објавува вест која гласи : '' Шеќеринска : Хомосексуалците се добредојдени во нашата армија '' .
При оваа објава се напишани неколку коментари со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет.
Првиот коментар гласи : '' Postavi go Boki 13 da budi general na artilerija.Odgovara so cevkata odzadi. '' Горан Стојковски
Вториот коментар гласи : '' Sega pederska armija se prajme bravo '' Му Харем ( Mu Harem)
Третиот коментар гласи : '' Mori ovco edna tie pederite nebea podobni za ucestvo vo konfliktot 2001 ega li ke gi priberes? Od togas se pisaaa pederi i pederi stanaa. Nenormalna edna nema da ti dozvolime vistinskite mazi da gi ponizis '' Тања Угриновска
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0