Верифицирано

Родител 1 ,родител 2; Камо да се роди уште еден Хитлер и да направи ред на овие монструми- Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет.

11:35 Mar 4 2019 Скопје

Опис
На ден 04.03.2019 (Понеделник), на социјалната мрежа Фејсбук забележана е фотографија објавена од страна на новинарот Миленко Неделковски на која стои малолетно девојче кое за рака држи статуа од маж и жена чиишто полови органи се заменети. Над објавената фотографија тој има напишано:"Родител 1,родител2.". Во коментарите под фотографијата се забележува говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет од страна на :Aco Nikolov ("Kamo da se rode ušte 1 en Hitler i da naprave red na ovie mostromi"); Vladimir Zlatanovski ("ДА ПОСАКАШ СИРАК ДА БИДЕШ
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Јавен простор: Цртеж

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0