Верифицирано

Силјановска е подобар кандидат од кој било северџан или шиптар

23:32 Feb 24 2019 Скопје

Опис
На ден 24.02.2019-та година, во 23:32 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна етничка припадност, на твитер профилот @Mandanata1, како коментар на објава која се однесува на собирањето потписи за кандидатура на Гордана Силјановска – Давкова. Тој прашува зошто сите не се обединат околу нејзината кандидатура и дека иако не е најдобро решение, сепак “е подобра отколку било кој северџан или шиптар“.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0