Верифицирано

Смрт за шиптари и шиптарската платформа

23:01 Feb 2 2019 Скопје

Опис
На ден 02.02.2019-та година, во 11:01 часот, на фејсбук фан страницата на Националистичка Македонија, забележан е говор на омраза поради различна етничка припадност. Коментарот на постот е напишан под споделената објава од професорката на Правниот факултет на УКИМ, Тања Каракамишева, а кој се однесува на идејата на партиите СДСМ – ДУИ за консензуален претседател на изборите.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0