Верифицирано

"СМРТ ЗА ШИПТАРИ И ШИПТАРСКАТА ПЛАТФОРМА!!!"-Говор на омраза поради етничка припадност и поради политичка припадност во Фејсбук група

19:10 Feb 5 2019 Скопје

Опис
На ден 05.02.2019 (Вторник) во Фејсбук групата "Националистичка Македонија" забележана е објава со говор на омраза поради етничка припадност која гласи:"ТАКА Е, СМРТ ЗА ШИПТАРИ И ШИПТАРСКАТА ПЛАТФОРМА!!!ИМА ДА ПЛАТЕТЕ ЗА СРАМОТ КОЈ ГО НАНЕСОВТЕ НА МАКЕДОНИЈА!!!". Оваа објава е опис на објавен статус на професорката Тања Каракамишева. Статусот на професорката гласи:"Секоја идна влада која како коалиционен партнер ќе го има ДУИ ќе ја НЕМА мојата, но и поддршката на многу граѓани!ДУИ ЌЕ МОРА ДА СЕ СООЧИ СО ЦЕЛАТА ОДГОВОРНОСТ, од политичка, преку морална, до правна/кривична!НА НАРОДОТ МУ Е ДОСТА ОД ДУИ!".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0