Верифицирано

90% за референдумот беа шиптари

04:45 Jan 24 2019 Скопје

Опис
На ден 24.01.2019-та, во 04:45 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна етничка припадност, објавено од твитер профилот @SiamesecChees. Авторот во постот прашува: „90 насто од излезноста на референдумот нели беа шиптари. Зошто не си бараат во личните податоци да им пиша северномакедонци?“.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0