Верифицирано

Порака до вицепремиерот Османи: Ако си шиптар, бегај од Влада

18:02 Jan 17 2019 Скопје

Опис
На ден 17.01.2019-та година, 18:02 часот, на фејсбук фан страницата „Националистичка Македонија“, се забележува говор на омраза поради различна етничка припадност, упатен кон вицепремиерот во Владата, Бујар Османи. Споделената објава на веб порталот www.magazin.mk , е надополнета со коментар на администраторот на страницата со зборовите: „Ако си шиптар, назад во шиптарија и од Владата!!!“.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0