Верифицирано

Говор на омраза поради религија и религиско уверување

16:14 Jan 21 2019 Скопје

Говор на омраза поради религија и религиско уверување
Опис
На ден 16.01 ( Среда ) 2019 година, на социјалната мрежа фејсбук MKD.мк објавуваат вест : '' На девојка и забраниле да влезе со хиџаб во ресторан во Скопје, Хелсиншки утврди дискриминација...''
Истиот ден е забележан коментар кој шири говор на омраза поради носењето религиски симболи.
Коментарот гласи: '' Ресторанот е приватна сопственост и Газдата решава кој може да дојде во неговиот ресторант. Може да си има човекот Фејс контрол. Од каде да знаеме дека под чаршафот одолу не е некој терорист и да крије оружје. Забулена религиозно пак на ресторант оди Тоа е само за провоказија од страна на забулената. ''
Коментарот е напишан од Марин Саздов.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0