Верифицирано

“...Ти и твојата функција сте насилно суспендирани од шиптарско-прогрчките пучисти...”-Говор на омраза поради етничка и политичка припадност од страна на Миленко Неделковски.

20:34 Jan 17 2019 Скопје

Опис
На ден 17.01.2019 (четврток) забележана е Фејсбук објава на Миленко Неделковски со говор на омраза поради етничка и политичка припадност. Објавата гласи: “Не знам дали си во тек, ама во државата во која сеуште си претседател во тек е ДРЖАВЕН УДАР.Ти и твојата функција сте насилно суспендирани од шиптарско-прогрчките пучисти.Гаранциите, војската, надлежностите ти се ко и кубурот. За тешки времиња, не за сега!”.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0