Верифицирано

“...Уште малку ќе дојде шиптарчето да те силува..”- Говор на омраза поради етничка припадност

13:12 Dec 1 2018 Скопје

Опис
На ден 01.12.2018 (сабота) на Фејсбук страната на веб порталот Grid.mk објавена е статија со наслов “БОЈКОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ: Пандов повикува на бојкот на претседателските, ако нема и предвремени парламентарни избори!”. Во еден од коментарите оставени на објавата се воочува говор на омраза поради етничка припадност. Коментарот е оставен од страна на Mitko Macedon (“Ana Velickovikj budala zena, uste malku ke dojde siptarceto da te siluva, prost narod eden.”).
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0