Верифицирано

“Бејли Пуши Кур”-Фејсбук објава на Љупчо Палевски,излагање на подбив на претставници на странски држави.

13:49 Nov 28 2018 Скопје

Опис
На ден 26.11.2018 (понеделник) на Фејсбук профилот на Љупчо Златев забележана е објава на Фејсбук статус во која се воочува подбив на претставници на странски држави,користејќи хештег #БејлиПушиКур. Статусот е објавен на 23 Ноември. Тој во својот статус пишува:”#Македонецот не е #Команч.Денес се решив да му напишам честитка на #БејлиПушиКур, како благодарност за малтретирање на СЈО по негово барање, а во Врска со денешниот ден на #БЛАГОДАРНОСТА.На почетокот, 1672 година одкако наивните и цивилизирани индијанци ги научиле доселениците како да преживуваат, доселените прогласиле празник на БЛАГОДАРНОСТА.Од денешна дистанца БЛАГОДАРНОСТА била на сознанието бесплатно, како да им се ебе матер на индијанците и да се стават во резервати да живеат како мисирката, во кафез, да дааа, мисирката која ја лапа цела фамилија е симбол на најголемата неправда во последните 3000 години. Е сега мистер #ПушиКур, во Мк не се сите протестанти и будали, Мк родила по некој троа интелегентен, па ќе свати дека твојот ангажман заврши уште во Истамбул, но ти мистер #ПушиКур успеа да прошверцаш еден неолибарален проект финансиран од СОРОС, заедно со Корумпираните Ји и Џон Овен Бренан, Ирскиот бандит до скоро директор на ЦИА. Лапнавте кеш од СОРОС претставникот на либералните банкари од Менхетен, кои загубија подршка на глобално ниво во наредните 30 години. Мистер #ПушиКур, твоето дело во ЕРБИЛ меѓу курдите пред да дојдеш во Истамбул ни е добро познато, треба да разбереш, Македонецот не е Команч или Сијукс, Македонецот е душа напатена со огромна ИСКУСТВЕНА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА. Македонецот не е виолентен, Македонецот е толерантен, но запамети мистер #ПушиКур, кога Македонецот е загрозен и разбуден е многу конкретен. Готово е мистер #ПушиКур и ластегарката Стивенсон Дејвид, прочитани сте како селски буквар, а богами и раскажани. Финтатат со немање прв секретар амбасадата на Британија, па покривањето на Британците од Софија на Република Македонија е исто така видена, јасна и неуспешна работа. Македонија ќе преживее со гаранција, многу будали и се изнаредиле, се обиделе, не бива мистер #ПушиКур, Македонецот не е Команч,друже инострани, НАЕБА.
#СреќенДенНаБлагодарноста”.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0