Приказ на пријави од May 05, 2013 до Aug 30, 2021 Промени го опсегот на датите

Или одберете сопствен опсег:

Од: To: Промени
1-5 of 1721 Статистика

Коментари- Радио слободна Европа (ЛГБТИ Права) 0 Верифицирано

15:29 Aug 30, 2021

На 28 август, објавена е вест со наслов, Правата на ЛГБТИ унапредени,но хомофобијата сеуште присутна. Под овој текст има десетици коментари... Повеќе информации » « помалку

Скопје

Фејсбук објава за трансфер на македонски кошаркар во Шпанија - Штип 0 Верифицирано

21:16 Aug 10, 2021

На фејсбук медиумот „Sport – media.mk“, е објавена вест во која се зборува за трансфер на македонски кошаркар во редовите... Повеќе информации » « помалку

Штип

Коментар за нечеститањето од страна на албанското население во РСМ за теквандо успехот на ЛОИ во Токио. 0 Верифицирано

12:30 Jul 27, 2021

Коментар за нечеститањето од страна на албанското население во РСМ за теквандо успехот на ЛОИ во Токио, користејќи го терминот „шиптар“. Повеќе информации » « помалку

Скопје

Фејсбук објава за ЛГБТ+ права во Црна Гора и говор на омраза во контекст на објавата. - Штип 0 Верифицирано

17:23 Jul 25, 2021

На фејсбук профилот на штипјанецот „Донче Танески“, е објавена вест во која се зборува за добиени права на ЛГБТ + заедницата ви... Повеќе информации » « помалку

Штип

Твитер објава со говор на омраза во контекст на барање преведувачи за Албанци. 0 Верифицирано

12:45 Jul 24, 2021

Твитер објава со говор на омраза во контекст на барање преведувачи за Албанци, користејќи се со термините „шиптар“ и „шиптарски“. Повеќе информации » « помалку

Скопје

1-5 of 1721 Статистика

Филтрирај ги пријавите по

Откажи Категорија

Откажи Локација

Откажи Тип

Откажи Слики, видеа, вести

Филтрирај ги пријавите кои содржат…

Откажи Верификација

Откажи Повеќе опции

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Вкупно пријави Просечно пријави дненвно % Верифицирано
1721 0.56 96.34%